kort med grønt lag

Nu skal du hente data på en ny måde

Er du bruger af Kortforsyningen, og har du hidtil hentet hentet dine data fra Kortforsyningen, vil du i løbet i 2021 skulle begynde at hente dine data på en ny måde.

Geografiske grunddata vil fremover skulle hentes på Datafordeleren, Geografiske data, som ikke er grunddata (fx skråfotos), og som i dag findes på Kortforsyningen.dk vil fremover kunne tilgås fra den nye digitale platform Dataforsyningen.

Læs mere her

Kortforsyningen

SDFE forsyner offentlige myndigheder, borgere og virksomheder med frie og pålidelige data, der skaber værdi i samfundet

Kortforsyningen er SDFEs distributionskanal, der giver nem adgang til landsdækkende, aktuelle og ajourførte data, når du har brug for dem: Derfor er det ikke nødvendigt at investere tid og ressourcer i at vedligeholde egne data.

Hvordan henter jeg data?

Der er flere måder at få fat i data på. Kortforsyningen udstiller data via en række webservices, hvor data kan hentes live når de skal anvendes, f.eks. i andre systemer og på hjemmesider. Her kan du se en oversigt over Kortforsyningens webservices.

Det er også muligt at downloade data via Kortforsyningens selvbetjeningsløsning, Kortforsyningen/download.

Et væld af anvendelsesmuligheder

De frie data fra Kortforsyningen anvendes i dag i mange sammenhænge og til forskellige formål. Ønsker du at se, hvor data allerede medvirker til at skabe værdi? Så kan du se en lang række eksempler på, hvordan data fra bl.a. Kortforsyningen er sat i spil på brugstedet.dk.

Kortforsyningens support

Hverdage fra 9 til 14