Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies
LER 870 x 200 gravekøer.jpg

Hent ledningsoplysninger

LER formidler kontakten mellem dem, der ejer ledningerne, og dem der ønsker at grave eller søge ledningsoplysninger. LER er et Ledningsejerregister og indeholder ikke oplysninger om ledningers placering.

For at søge ledningsoplysninger, skal du foretage en graveforespørgsel i LER. Alle kan søge om ledningsoplysninger. Du kan lave en graveforespørgsel i LER med privat eller firma NemID. Herefter vil du få tilsendt ledningsplaner fra ledningsejerne med oplysninger om hvilke forsyningsledninger, der ligger. Vær  opmærksom på, at der ikke leveres oplysninger om privatejede stikledninger.

Opret graveforespørgsel
For at søge ledningsoplysninger skal man oprette en graveforespørgsel. Dette gøres ved at logge på LER med NemID og oprette sig som bruger. Når man er oprettet, kan man lave en graveforespørgsel, der gælder det område, hvor der skal graves.  Dette gøres ved at tegne en simpel polygon for det område man ønsker ledningsoplysninger. Det koster 1,5 øre pr. kvm man spørger på. Gebyret er momsfrit, og forespørgslen for de første 10 m2 inden for et kalenderår er gratis. En graveaktørs samlede brugerbetaling kan ikke overstige 104.000 kr. inden for et kalenderår. Hvis man overstiger dette beløb, er det gratis at forespørge i LER.

Læse mere om vilkår, betaling og priser her:

Modtag oplysninger indenfor 5 arbejdsdage
Efter man har godkendt forespørgslen sender LER automatisk en mail til alle de ledningsejere, der er omfattet af forespørgslen. Man vil herefter modtage ledningsoplysninger indenfor 5 arbejdsdage – oftest meget før.
Stikledninger er sjældent med i LER fordi de ofte ejes af slutbruger selv. Så i denne sammenhæng forventes at lodsejer selv har kendskab til egne ledninger.

Hvem skal søge ledningsoplysninger?
Der er ingen faste regler for hvornår man selv ejer ledninger. Det kan man høre sit forsyningsselskab om.  Men har man forsyningsledninger nedgravet på grunden, så vil man få kort over disse.
Man skal også være opmærksom på at hvis der benyttes en professionel graveaktør til gravearbejdet, gælder der regler der siger, at det skal være entreprenøren selv der søger ledningsoplysninger i LER. Det er af hensyn til ansvaret i forbindelse med evt. graveskader.

Du kan søge ledningsoplysninger og læse mere om LER på LER´s hjemmeside: