Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies
datafordeler-underside.png

Datafordeleren – Én indgang til grunddata

Datafordeleren er den kommende distributionskanal, som gør grunddata fra flere myndigheder tilgængelige samme sted

Den offentlige sektor samarbejder om at øge grunddatas kvalitet og bringe data i spil, så de bidrager til en mere effektiv og moderne offentlig sektor og til vækst i private virksomheder.

En moderne, stabil og lettilgængelig distribution af grunddata er alfa omega for, at Grunddataprogrammet realiserer visionen om at effektivisere, modernisere og forbedre forvaltningen i den offentlige sektor og skaber bedre betingelser for innovation og vækst i private virksomheder.

Datafordeleren afløser en række offentlige distributionsløsninger og sikrer, at myndigheder og virksomheder får nem og sikker adgang til grunddata i ét samlet system frem for mange forskellige systemer og snitflader.

Datafordeleren åbner trinvist for grunddata

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har ansvaret for at etablere Datafordeleren og huser samtidig Datafordelerens driftsorganisation. Datafordeleren åbner trinvist for adgangen til grunddata. Det vil sige, at der løbende kommer flere data på Datafordeleren, indtil den i midten af 2018 er i fuld drift med alle grunddata.

Figuren nedenfor viser samspillet mellem myndigheder, der leverer grunddata til Datafordeleren, og forskellige anvendere, der tilgår data på Datafordeleren, når alle grunddata i 2018 kan hentes via Datafordeleren.

undefined

Kontakt

Leif Hernø

Chefkonsulent og projektleder