Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Hent data

Hent data

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering tilbyder en række data, tjenester og ydelser til fri benyttelse hos offentlige institutioner, private virksomheder og borgere. Her finder du en oversigt over disse produkter og ydelser – i de fleste sammenhænge med mulighed for at downloade data eller tilgå en tjeneste direkte.

hent-data-kortforsygningen.jpg

Kortforsyningen

Kortforsyningen giver dig adgang til en række web-tjenester og et væld af frie geodata via internettet. Det kan være Danmarks Højdemodel og topografiske og matrikulære data. Kortforsyningen gør det nemt at integrere kort og geografiske data med dine egne og andres data.
Læs mere

Hent_Data_Datafordeler_1170x658.jpg

Datafordeler

Datafordeleren bliver den kommende distributionskanal af grunddata via internettet og gør grunddata fra flere myndigheder tilgængelige samme sted. Grunddata er data, der bruges overalt i den offentlige sektor og som stilles gratis til rådighed for alle.
Læs mere

Adgang til data 1170 x 658.jpg

Adgang til data

Det er hensigten med grunddataprogrammet, at alle grunddata skal kunne hentes et centralt sted. Her kan du læse mere om hvor og hvordan.
Læs mere

hent-data-til-lands.jpg

Til lands

Langt de fleste geodata om landet stilles gratis til rådighed via Kortforsyningen. De få data om land, der fortsat skal betales for, kan du læse mere om her.
Læs mere

hent-data-meta-data

Metadata

Informationer om data kaldes metadata. Dokumentation af data har altid været vigtig, men med den øgede digitalisering, hvor mere og mere foregår fuldautomatisk, så er valide metadata blevet essentielt.
Læs mere

Kort_348x200.jpg

Se på kort

På Styrelsen for Dataforsyning og Effektiviserings online tjenester kan du se både de nyeste kort og fotos over Danmark og nogle af de ældste i vores arkiver.

Læs mere

Hent_Data_Tekniske_Rap_1170x658.jpg

Tekniske rapporter

I de tekniske rapporter kan du finde ekspertviden. Bl.a. viden om jordens bevægelse og hvordan denne viden kan bruges, når større byggerier skal anlægges eller hvis områder skal klimasikres.
Læs mere

hent-data-pricing.jpg

Priser

Rigtig mange data stilles gratis til rådighed, men der er også data, der skal betales for. Dem kan du finde her.
Læs mere

hent-data-rights.jpg

Rettigheder og vilkår

Nogle data er frie og andre må gerne anvendes internt, men ikke videregives til tredje part.
Læs mere